Nokian VPK:n nuoriso-osasto on perustettu vuonna 1913, silloin osasto toimi vielä poikaosaston nimellä. Nuoriso-osaston toiminnan tarkoituksena on kasvattaa turvallisuustietoisia nuoria ja turvata palokunnan toiminnan jatkuvuus.

Nuoriso-osasto on suunnattu 10–16-vuotiaille vettä pelkäämättömille nuorille, jotka ovat kiinnostuneet hauskasta ja hyödyllisestä harrastuksesta. Harjoituksissa käydään läpi palokunnan tehtäviin kuuluvia tietoja ja taitoja. Osallistumme Tampereen alueen palokuntanuorien leireille ja kilpailuihin.

Nuoriso-osasto kokoontuu kerran viikossa, keskiviikkoisin kello 18:00 Nokian aluepaloasemalla. Harjoitusten kesto on yleensä 1-2 tuntia. Kesäisin on Hämeen pelastusliiton viikon mittainen kesäleiri, jossa nuoret osallistuvat eritasoisille kursseille. Kokeneemmat nuoret voivat osallistua myös Hämeen pelastusliiton talvileirille.

Palokunta antaa kaikille nuoriso-osaston jäsenilleen käyttöön suojavarustuksen, johon kuuluu suoja-asu, kypärä, jalkineet, sekä käsineet (jalkineet normaalisti nuorten omat). Harjoituksissa kouluttajina toimivat nuoriso-osaston johtajan lisäksi useat miehistö- ja hälytysosaston jäsenet.

Nuoren täytettyä 16 vuotta on hänellä mahdollisuus siirtyä hälytysosaston harjoituksiin ja 18 vuotta täytettyään mahdollisuus suorittaa sammutustyökurssi päästäkseen hälytyksiin.

Osaston maksimivahvuus on 12 nuorta. Nuoriso-osastoon otetaan uusia nuoria normaalisti kerran vuodessa (vuoden vaihteessa ja haku tapahtuu joulukuussa nettivuilta löytyvällä lomakkeella). Muuten mahdollisia paikkoja voi tiedustella allekirjoittaneelta.

Nuoriso-osaston johtaja:

Seppo Siukonen

Puhelin: 040 092 5945
Sähköposti: seppo.siukonen(at)nokianvpk.fi